Atenció integral a dones en situació de violències masclistes

Lluitem contra les violències masclistes des de la perspectiva feminista, acompanyant dones en els seus processos de recuperació i empoderament, oferint una atenció integral, especialitzada i propera.

Aquest acompanyament cerca l’empoderament individual i col·lectiu, des de l’abordatge de les necessitats de cada dona i cada situació concreta.

Si necessites suport contacta'ns

_

Primera acollida

En una primera sessió oferim acollida, escolta i suport. Explorem la violència patida, el risc i les necessitats particulars, i oferim informació, atenció i assessorament sobre els serveis i recursos més adients en cada situació.

 

Atenció psicològica

Sabem que els efectes de la violència són diversos per a cada dona i que poden consistir en sentiments de culpa, por, tristesa, baixa autoestima, símptomes de tipus ansiós i depressiu, desordres en els hàbits de vida, trastorns alimentaris o aïllament, entre d’altres.  

Aquestes conseqüències emocionals sovint requereixen un espai individualitzat on poder transformar-les. Amb aquest objectiu oferim atenció psicològica individualitzada per acompanyar les dones en la recuperació del seu poder i benestar.

Assessorament jurídic

La reparació del dany passa necessàriament per la recuperació dels drets que han estat vulnerats. En aquest sentit oferim assessorament jurídic en processos penals, civils i de familia que puguin derivar de situacions de violències masclistes. 

En determinats casos valorem necessari donar cobertura a la representació lletrada, ja sigui quan la dona o els seus fills o filles es troben en especial situació de risc, vulnerabilitat i complexitat.

_

Acompanyament comunitari

Sabem que el camí per sortir de la violència és molt dur, i que sovint les dones es troben molt soles en aquest procés. Per això, disposem d’un equip de voluntàries formades i sensibilitzades en matèria de violències masclistes que ofereixen acompanyament a les dones que ho necessiten a l’hora de fer tràmits i gestions relacionades amb el procés de recuperació.  

Acompanyem als jutjats, a visites amb advocades, a interposar denúncies, a centres de salut, a serveis socials, i allà on sigui necessari per reparar el mal patit a través de la nostra xarxa feminista de voluntariat i suport mutu anomenada Veïnes per Veïnes.

Activitats col·lectives: oci, cultura, creixement

Les violències masclistes generen aïllament, per tant la recuperació integral requereix teixir aliances entre dones des del suport mutu. 

Amb aquesta finalitat promovem espais segurs de dones en els quals reconstruir vincles de confiança participant en tallers que apleguen veïnes del barri i dones supervivents, fomentant un espai compartit de cohesió, solidaritat i fortalesa:

  • Taller de Ioga per a dones i adolescents 
  • Taller de Fotografia 
  • Taller d’Autodefensa feminista  
  • Taller de Teràpia Corporal Integrativa

Oci i activitats culturals

Aprofitem l’experiència reparadora que ens ofereix la Cultura per promoure trobades de dones a activitats d’oci i equipaments culturals, ja siguin teatres i museus, en els quals gaudir d’espectacles i de visites que sovint resignifiquen i dignifiquen els processos de recuperació i empoderament.

Ho fa possible ApropaCultura.

Projectes

AIDA

És de Justícia

Veïnes per Veïnes

BCN Dona

Mirades de dona