Junta i Equip
Hèlia està formada per un equip de professionals i voluntàries que acumulem bagatges propis i que enriquim la diversitat del grup des de diverses disciplines i especialitats. Amb la força de la pluralitat, ens aliem i ens comprometem des d’uns valors comuns dins l’activisme feminista i els moviments socials. Gràcies a un model horitzontal i col•laboratiu fomentem que totes les veus hi tinguin cabuda i que el valor col•lectiu vertebri la nostra activitat.
La Junta
Elegida a l’Assemblea Ordinària el 31 de març de 2017
Les dones d’aquesta Junta Directiva no reben cap compensació econòmica ni dietes per formar-ne part. Tampoc per assistir a les reunions i assemblees de l’entitat.
Presidenta: Montserrat Benedicto López
Secretària: Lorena González López
Tresorera: Laia Matas Vilà
L’Equip

Montserrat Vilà Planas
Directora
Llicenciada en Administració i Direcció d’Empresa (UOC). Fundadora d’Hèlia (2008) i actual Directora de l’entitat. Dedicada incansablement a l’activisme social, veïnal i a la incidencia política d’àmbit local i internacional. Des de la IV Conferència de Beijing, lluita pels drets de les dones des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sagrada Família. Al 2002 impulsa i presideix la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere que aplega més de 120 entitats per la lluita dels drets de les dones. Fomenta el valor de la llibertat, dedicada a transformar la societat patriarcal en una de més justa i solidària, on s’eradiqui la dominació dels homes sobre les dones.

Elisa Covelo O'Neill
Coordinadora
Llicenciada en Psicologia (UAB), Máster en Gènere i Desenvolupament (ICEI-UCM) i Diplomada en Cultura de Pau (UAB) i en Salut Mental en Situacions de Violència Política (GAC-UCM). Porta més de quinze anys formant part de projectes en defensa dels DDHH i la justícia social des de diferents organitzacions i moviments socials i feministes. A l’actualitat és la coordinadora d’Hèlia, on treballa des de 2017 amb la resta de l’equip per l’erradicació de les violències masclistes a Catalunya i Palestina.

Sílvia Moreira da Silva
Responsable de l'Àrea d'Atenció i Formació
Llicenciada en Psicologia i màster en estudis de gènere. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional entorn a les diferents expressions de les violències masclista des d’una perspectiva feminista i interseccional. Ha treballat tant a nivell individual, com a grupal, en espais d’empoderament i sensibilització. Actualment treballa a Hèlia com a psicòloga de dones i desenvolupa tasques d’incidència per l’erradicació de les violències masclistes.

Liliana Aragón Castro
Responsable de l'Àrea d'Acció Social
Candidata a Doctora en Estudis de Gènere: Cultures, Societats i Polítiques i Màster en Estudis de Gènere en la línia de recerca en gènere i memòria des d’una epistemologia feminista decolonial. És consultora i tècnica especialista amb experiència internacional en la conceptualització i avaluació de projectes amb perspectiva feminista, drets humans i interculturalitat. A l’actualitat coordina el projecte Veïnes per Veïnes a Barcelona i en promou el seu desplegament arreu del territori. Compromesa amb la lluita feminista i antiracista a través de l’educació i I’activisme.

Marina Oliva Seguro
Àrea d'Incidència
Llicenciada en Estudis Socioculturals de Gènere (UAB) i en l’actualitat cursant el Màster oficial en Recerca i Intervenció Psicosocial (UAB). Ha començat a traçar la seva experiència a partir de la participació en projectes d’intervenció a l’àmbit educatiu, social i comunitari, amb especial cura a les qüestions de gènere i el treball des de l’horitzontalitat. Actualment, és tècnica d’Hèlia i treballa a partir del seu compromís ètic, social i polític per l’erradicació de les diverses manifestacions de les violències masclistes.
Col·laboradores

Les col·laboradores són essencials al desenvolupament dels projectes de l’entitat i per a l’assoliment d’un abordatge integral en els processos d’empoderament de les dones. Cada col·laboració parteix de l’experiència i de l’especialitat de cadascuna, dels valors compartits i de la premissa que els sabers diversos sempre sumen.

Elina Nykanen
Tallerista de Ioga per a Dones i Adolescents i TCI
Va estudiar i practicar Reiki al Japó, Kripalu Ioga els Estats Units i Hatha Ioga a l’Índia, així com diferents tipus de massatge, ball oriental als Emirats Àrabs i a Alemanya. Va cursar un postgrau en violència masclista i es va especialitzar en Teràpia Corporal Integrativa. Col·labora en tant que tallerista de Kripalu Ioga per a dones i adolescents així com del taller de Teràpia Corporal Integrativa (TCI) per a dones supervivents de violències. També és voluntària del projecte Veïnes per Veïnes des de 2014.

Karin Konkle
Tallerista d’Autodefensa feminista
Activista feminista amb una llarga trajectòria d’activisme feminista i associatiu, llicenciada en estudis de gènere i professora d’autodefensa feminista des del 2001. És 3er Dan de Ki Aikido i està formada com a professora d’Aikido, Tai Txi i Autodefensa, a més de tindre formació professional en teràpies corporals de medicina tradicional xinesa, teràpia de polaritat i Mètode Grinberg. Ha publicat dos llibres i a Hèlia és tallerista d’autodefensa feminista per a dones. Podeu conèixer millor les seves claus a www.autodefensa.net.

Món Casas Estradé
Tallerista de Fotografia
Es va formar en Fotografia a la Facultat de BBAA, UB i Escola Grisart, Màster en Disseny i Comunicació a Elisava, UPF, així com en Història a la UB, ensenyaments que han confluït en la docència, a programes de Grau, Postgrau i Màster a Elisava, UPF, i a l’Escola de Fotografia de la UPC. Col·labora a Hèlia en el marc del taller fotogràfic de Mirades de dona conjuntament amb Eugènia. Amb ella és co-fundadora de CLICme.

Eugènia Ortiz Antoranz
Tallerista de Fotografia
Va estudiar Procediments Contemporanis de la Imatge a l’Escola d’Arts i Oficis Massana, a l’Universitat d’Art AkI a Holanda, a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i el Postgrau en Pedagogia visual i terapèutica de la imatge de l’UAB. La Fotografia ha esdevingut el seu llenguatge universal i l’eina que utilitza per a treballar amb la gent. Col·labora a Hèlia en el marc del taller fotogràfic de Mirades de dona conjuntament amb Món. Amb ella és co-fundadora de CLICme.
Voluntariat

El voluntariat de l’entitat és un eix fonamental dins el nostre equip. Plural i divers, cada una de les d que el composen enriqueix de coneixements i experiències el grup donant-li un valor afegit de riquesa comunitària. Les sinèrgies que es creen i la força grupal conformen que aquest sigui un dels motors essencials de l’entitat per la implicació ciutadana en la lluita pel dret de les dones a viure lliures de violències masclistes.