Junta i Equip

Hèlia està formada per un equip de professionals i voluntàries que acumulem bagatges propis i que enriquim la diversitat del grup des de diverses disciplines i especialitats. Amb la força de la pluralitat, ens aliem i ens comprometem des d’uns valors comuns dins l’activisme feminista i els moviments socials. Gràcies a un model horitzontal i col•laboratiu fomentem que totes les veus hi tinguin cabuda i que el valor col•lectiu vertebri la nostra activitat.

 

La Junta

Elegida a l’Assemblea Ordinària el 31 de març de 2017

Les dones d’aquesta Junta Directiva no reben cap compensació econòmica ni dietes per formar-ne part. Tampoc per assistir a les reunions i assemblees de l’entitat.

Presidenta: Montserrat Benedicto López
Secretària: Lorena González López
Tresorera: Laia Matas Vilà

L’Equip

Montserrat Vilà Planas

Montserrat Vilà Planas

Directora

Llicenciada en Administració i Direcció d’Empresa (UOC). Fundadora d’Hèlia (2008) i actual Directora de l’entitat. Dedicada incansablement a l’activisme social, veïnal i a la incidencia política d’àmbit local i internacional. Des de la IV Conferència de Beijing, lluita pels drets de les dones des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sagrada Família. Al 2002 impulsa i presideix la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere que aplega més de 120 entitats per la lluita dels drets de les dones. Fomenta el valor de la llibertat, dedicada a transformar la societat patriarcal en una de més justa i solidària, on s’eradiqui la dominació dels homes sobre les dones.  

Elisa Covelo O’Neill

Elisa Covelo O’Neill

Coordinadora

Activista feminista i Coordinadora a Hèlia, llicenciada en Psicologia a la UAB i Máster en Gènere i Desenvolupament. Està formada en Cultura de Pau i diplomada en Salut Mental en Situacions de Violència Política. Porta més de deu anys impulsant projectes de promoció de la justícia social, millora de les condicions quotidianes de vida i defensa dels DDHH des de diferents organitzacions i moviments socials. A l’actualitat coordina Hèlia, on treballa des de 2017 amb la resta de l’equip per l’eradicació de les violències masclistes a Catalunya i a Palestina.
Carla Rigol Martorell

Carla Rigol Martorell

Responsable de l'Àrea d’Atenció

Llicenciada en Psicologia i en Criminologia i especialitzada en violències masclistes gràcies a diversos postgraus i formacions. Va iniciar el voluntariat a Hèlia des de 2014 dins el marc del VxV i des de fa anys treballa a Hèlia en l’àrea d’atenció integral a dones. L’experiència de treball a diversos serveis de la xarxa pública també ha enriquit el seu bagatge. Defensa el poder de resiliència de les dones i persegueix l’empoderament d’aquestes en cada acció individual i col•lectiva que du a terme. També representa la veu de les dones a través de la incidencia política feminista a diversos espais de participació.
Anna Barro Lugo

Anna Barro Lugo

Responsable de l'Àrea d'Atenció

Llicenciada en Psicologia i Màster en Prevenció i Tractament de la Violència Familiar (infància, parella i persones grans). Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en les àrees de formació i d’igualtat d’oportunitats en l’àmbit empresarial. Arran del seu desig de contribuir en la promoció d’una transformació social en clau feminista, va començar la seva col·laboració a Hèlia com a voluntària. A l’actualitat treballa a Hèlia com a psicòloga de dones.

Liliana Aragón Castro

Liliana Aragón Castro

Responsable de l'Àrea d'Acció Social

Candidata a Doctora en Estudis de Gènere: Cultures, Societats i Polítiques i Màster en estudis de Estudis de Gènere en la línia de recerca en gènere i memòria des d’una epistemologia feminista decolonial. És consultora i tècnica especialista en gènere, amb experiència internacional en la conceptualització i avaluació de projectes amb perspectiva feminista, drets humans i interculturalitat. A l’actualitat coordina el projecte Veïnes per Veïnes a Barcelona i en promou el seu desenvolupament arreu del territori. Compromesa amb la lluita feminista i antiracista a través de l’educació i I’activisme.

Col·laboradores

Les col·laboradores són essencials al desenvolupament dels projectes de l’entitat i per a l’assoliment d’un abordatge integral en els processos d’empoderament de les dones. Cada col·laboració parteix de l’experiència i de l’especialitat de cadascuna, dels valors compartits i de la premissa que els sabers diversos sempre sumen.

Elina Nykanen

Elina Nykanen

Tallerista de Ioga per a Dones i Adolescents i TCI

Va estudiar i practicar Reiki al Japó, Kripalu Ioga els Estats Units i Hatha Ioga a l’Índia, així com diferents tipus de massatge, ball oriental als Emirats Àrabs i a Alemanya. Va cursar un postgrau en violència masclista i es va especialitzar en Teràpia Corporal Integrativa. Col·labora en tant que tallerista de Kripalu Ioga per a dones i adolescents així com del taller de Teràpia Corporal Integrativa (TCI) per a dones supervivents de violències. També és voluntària del projecte Veïnes per Veïnes des de 2014.

 

Karin Konkle

Karin Konkle

Tallerista d’Autodefensa feminista

Activista feminista amb una llarga trajectòria d’activisme feminista i associatiu, llicenciada en estudis de gènere i professora d’autodefensa feminista des del 2001. És 3er Dan de Ki Aikido i està formada com a professora d’Aikido, Tai Txi i Autodefensa, a més de tindre formació professional en teràpies corporals de medicina tradicional xinesa, teràpia de polaritat i Mètode Grinberg. Ha publicat dos llibres i a Hèlia és tallerista d’autodefensa feminista per a dones. Podeu conèixer millor les seves claus a www.autodefensa.net. 

 

Eugènia Ortiz Antoranz

Eugènia Ortiz Antoranz

Tallerista de Fotografia

Va estudiar Procediments Contemporanis de la Imatge a l’Escola d’Arts i Oficis Massana, a l’Universitat d’Art AkI a Holanda, a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i el Postgrau en Pedagogia visual i terapèutica de la imatge de l’UAB. La Fotografia ha esdevingut el seu llenguatge universal i l’eina que utilitza per a treballar amb la gent. Col·labora a Hèlia en el marc del taller fotogràfic de Mirades de dona conjuntament amb Món. Amb ella és co-fundadora de CLICme.

 

Món Casas Estradé

Món Casas Estradé

Tallerista de Fotografia

Es va formar en Fotografia a la Facultat de BBAA, UB i Escola Grisart, Màster en Disseny i Comunicació a Elisava, UPF, així com en Història a la UB, ensenyaments que han confluït en la docència, a programes de Grau, Postgrau i Màster a Elisava, UPF, i a l’Escola de Fotografia de la UPC. Col·labora a Hèlia en el marc del taller fotogràfic de Mirades de dona conjuntament amb Eugènia. Amb ella és co-fundadora de CLICme.

Voluntariat

El voluntariat de l’entitat és un eix fonamental dins el nostre equip. Plural i divers, cada una de les d que el composen enriqueix de coneixements i experiències el grup donant-li un valor afegit de riquesa comunitària. Les sinèrgies que es creen i la força grupal conformen que aquest sigui un dels motors essencials de l’entitat per la implicació ciutadana en la lluita pel dret de les dones a viure lliures de violències masclistes.