Junta i Equip

L’Associació Hèlia està formada per un equip de professionals i voluntàries que acumulem bagatges propis i que alhora enriqueixen la diversitat del grup des de diferents disciplines com la psicologia, l’educació social, la pedagogia, la sociologia i el dret. Amb la força de la pluralitat creem sinèrgies en l’àmbit de les violències masclistes i ens comprometem amb uns valors comuns dins l’activisme feminista i els moviments socials.
Gràcies a un model horitzontal i col•laboratiu, fomentem que totes les veus hi tinguin cabuda i que el valor col•lectiu vertebri la nostra activitat.

 

La junta

Elegida a l’Assemblea Ordinària el 31 de març de 2017

Les persones d’aquesta Junta Directiva no reben cap compensació econòmica ni de dietes per formar-ne part, tampoc per assistir a les reunions i assemblees de l’entitat.

Presidenta: Montserrat Benedicto López
Secretaria: Lorena González López
Tresorera: Laia Matas Vilà

L’equip

Montserrat Vilà Planas

Montserrat Vilà Planas

Directora

Llicenciada en Administració i Direcció d’Empresa (UOC). Fundadora d’Hèlia (2008). Dedicada a l’activisme social i veïnal. Des de la IV Conferència de Beijing, lluita pels Drets de les Dones des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sagrada Família. El 2002 impulsa i presideix la Plataforma Unitària contra les violències de gènere. Fomenta el valor de la llibertat, dedicada a transformar la societat patriarcal en una justa i solidaria, on s’eradiqui la dominació dels homes sobre les dones.

Elisa Covelo O’Neill

Elisa Covelo O’Neill

Coordinadora

Llicenciada en Psicologia i és Màster en Gènere i Desenvolupament, amb estudis de Postgrau en Cultura de Pau i en Salut Mental en Situacions de Violència Política. Porta quinze anys treballant al sector social i participant en moviments socials per avançar cap a una transformació social feminista. 

Carla Rigol Martorell

Carla Rigol Martorell

Responsable de l'Àrea d’Atenció i Formació

Llicenciada en Psicologia i Criminologia i especialitzada en violències masclistes gràcies a diversos postgraus i cursos. Treballa a Hèlia com a psicòloga. Es defineix com a activista feminista i aporta una gran capacitat organitzativa a l’entitat. Defensa el poder de resiliència de les dones i persegueix l’empoderament d’aquestes en cada acció individual i col•lectiva que du a terme.

Anna Barro Lugo

Anna Barro Lugo

Responsable de l'Àrea d'Atenció

Llicenciada en Psicologia i Màster en Prevenció i Tractament de la Violència Familiar (infància, parella i persones grans). Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en les àrees de formació i d’igualtat d’oportunitats en l’àmbit empresarial. Arran del seu desig de contribuir a la promoció d’una transformació social en clau feminista, va començar la seva col·laboració a Hèlia com a voluntària. En l’actualitat, treballa a Hèlia com a psicòloga.

Liliana Aragón Castro

Liliana Aragón Castro

Responsable de l'Àrea d'Acció Social

Candidata a doctora en Estudis de Gènere: Cultures, Societats i Polítiques i màster en estudis de Estudis de Gènere amb la línia de recerca en gènere i memòria des d’una epistemologia feminista decolonial. És consultora i tècnica especialista en gènere amb experiència internacional en la conceptualització i avaluació de projectes amb perspectiva feminista, drets humans i interculturalitat. A l’actualitat gestiona les acollides i formacions de les noves voluntàries i els acompanyaments a dones en situació de violència masclista dins el marc del projecte Veïnes x Veïnes. Compromesa amb la lluita feminista i antiracista a través de l’educació i I’activisme.

Voluntariat

Voluntariat

El voluntariat de l’entitat és un eix fonamental dins el nostre equip. Plural i divers, cada una de les persones que el composen enriqueix de coneixements i experiències el grup donant-li un valor afegit de riquesa comunitària. Les sinèrgies que es creen i la força grupal conformen que aquest sigui un dels motors essencials de l’entitat per la implicació ciutadana en la lluita pel dret de les dones a viure sense violències masclistes.

Col·laboradores

Col·laboradores

Les col·laboradores són essencials per al desenvolupament dels projectes de l’entitat sempre en coherència amb el codi ètic i amb els valors de la mateixa. Cada col·laboració parteix de l’experiència i de l’especialitat de cadascuna de les col·laboradores, que atorgant un valor afegit al propi de l’associació des de la premissa que els sabers diversos sempre sumen.