INICI / PROJECTES

Exposició “Dones supervivents”

Aquesta exposició sorgeix d’un projecte de dones i per a dones, gestat i madurat per dones resilients que ja no són víctimes, dones apoderades que han decidit trencar el silenci, dones supervivents de relacions de violències masclistes. Aquest projecte expositiu recull una compilació d’elements que permeten que aquestes dones s’expressin lliurement al món que les envolta.

És el resultat de la participació de 12 dones molt diverses, totes elles supervivents de violències masclistes, que ofereixen fotografies simbòliques de la seva fortalesa i resiliència, acompanyades d’un escrit personal en el que manifesten eines i relats de recuperació i superació.

Agraïm de tot cor la col·laboració de cada dona, la tendresa, la força i la valentia que ha aportat cadascuna d’elles. La voluntat de fer visible la lluita personal i de compartir-la, el sentiment de solidaritat i les ganes de seguir lluitant perquè cap dona més s’hagi de trobar en aquest procés, són les energies que han fet possible aquest projecte.

Pensem aquesta exposició amb tres finalitats essencials:

–Que les dones empoderades alcin la veu, trenquin el silenci i mostrin el seu procés d’apoderament

–Que potencials víctimes es puguin veure reflectides en algún(s) del(s) relat(s) i que els impacti suficientment per a poder sortir del procés destructiu de la violència

–Que la ciutadania es sensibilitzi en aquesta xacra, que trenqui estereotips preconcebuts i que canvii la mirada de víctimes a supervivents

Si vols portar de forma gratuïta l’exposició al teu equipament escriu-nos a helia@heliadones.org  

Amb el suport