INICI | PROJECTES

Portal web Tasharuk

01/2021 - 06/2022

Tasharuk forma part del projecte “Millora de la capacitat de resiliència de les comunitats de la governació de Nablus mitjançant l’apoderament de les dones i la transversalització de gènere” que s’implementa a Nablus (Cisjordània, Palestina) i Catalunya entre gener de 2021 i juny de 2022.

Tasharuk [tashàruk], “compartir”, “compartint” en àrab, pretén ser un espai de trobada, sensibilització i divulgació sobre gènere, cultura i resistències a Palestina. El web neix de la col·laboració inicial entre cinc entitats – Associació Hèlia, Sodepau, Women’s Studies Centre, Family Defense Society i Escola de Cultura de Pau – que des de les seves trajectòries i sabers pretenen contribuir a la divulgació sobre la situació a Palestina des d’una perspectiva de gènere, amb especial atenció a les vivències i aportacions de les mateixes dones palestines. Tasharuk aspira a plasmar els múltiples aprenentatges fruit de les experiències d’intercanvi, coneixement i reflexió amb activistes i organitzacions de dones palestines, donant protagonisme a les seves veus i relats.

Tasharuk desitja exposar la interacció entre l’ocupació israeliana i el sistema patriarcal dominant a Palestina i com aquesta afecta de manera especial a les dones i nenes palestines, que veuen negat el seu dret a una vida lliure de violències particularment per la seva condició de gènere. El web aborda la implementació de l’agenda sobre gènere, pau i seguretat a Palestina, i visibilitza les experiències i produccions artístiques de dones palestines. Tasharuk posa a disposició de les persones interessades en temes de gènere i Palestina una àmplia gamma de recursos, incloent pel·lícules i documentals; contactes amb cineastes, activistes i organitzacions de dones palestines; relats orals i escrits en primera persona de dones palestines que estan superant situacions de violència masclista; així com publicacions i guies didàctiques per continuar treballant en la sensibilització en aquest àmbit.

Tasharuk neix amb vocació d’ampliació i creixement. Encara que al principi els continguts estaran disponibles en català i castellà, es preveu que progressivament estiguin disponibles també en àrab i en anglès.

Enllaç al web: TASHARUK

Acte de presentació del projecte web

Amb el suport

Amb la col·laboració