INICI | PROJECTES

Protecció i salut integral per a la població d’Hebron H2 amb especial atenció a la interseccionalitat entre diversitat funcional i violència de gènere

01/02/2020 – 31/07/2022 (24 mesos)

Hebron H2, Cisjordània, Palestina

L’objectiu del Programa és enfortir la protecció integral de la població palestina més vulnerabilitzada d’Hebron H2 fent especial atenció a la interseccionalitat entre diversitat funcional i violència de gènere. Concretament, el Programa se centra en la millora de la protecció i la salut física i psicosocial de les persones amb capacitats diferents i de les dones, nenes i nens d’H2 en situació de vulnerabilitat. El rol d’Hèlia al Programa és el d’entitat agrupada.  

El Programa s’implementa a Palestina i a Catalunya. A Palestina, MPDL i HWC treballen en la provisió de serveis mèdics, psicosocials i legals; la sensibilització comunitària; i l’enfortiment de les capacitats de les titulars de responsabilitats i d’obligacions per respondre de manera efectiva a les discriminacions per raons de diversitat funcional i de gènere. A Catalunya, Hèlia desenvolupa accions de sensibilització dirigides a la ciutadania en general, i accions d’incidència dirigides a les administracions i institucions catalanes centrades en combatre la violència de gènere des de l’àmbit de la salut i la defensa dels drets del poble palestí. 

Hèlia no ofereix serveis com a tals a través del Programa, però centra la seva intervenció en les següents àrees:

  • Sensibilització (en salut i gènere, i en els drets del poble palestí): dirigida a la ciutadania a Catalunya i internacional.
  • Incidència (en salut i gènere, i en els drets del poble palestí): dirigida específicament a l’administració pública catalana (Generalitat de Catalunya – Departament de Salut, i Parlament de Catalunya).

El vídeo que apareix a continuació és la ponència inaugural del V Congrés per a l’erradicació de les violències masclistes des dels serveis socials i sanitaris organitzat per Hèlia els passats 29 i 30 de novembre i 1 i 2 de desembre de 2021. La ponent, Hanan Abu Ghosh, és la directora del Programa de Salut de la Dona a Health Work Committees (HWC), organització no governamental líder en salut i desenvolupament a Cisjordània (Palestina), que actualment assumeix la presidència de la Xarxa d’ONGs Palestines (PNGO).

 

 

El vídeo que apareix a continuació es la ponència inaugural del IV Congrés per l’erradicació de les violències masclistes des dels serveis socials i sanitaris: “Respostes sanitàries amb perspectiva de gènere a Palestina”, a càrrec de Shatha Odeh, de l’organització palestina Health Work Committees, realitzada el dia 30/11/20.

 

Amb el suport

Amb la col·laboració