INICI / PROJECTES

Exposició “Resistències de dones a Catalunya i Palestina”

Exposició realitzada per dones diverses, supervivents de violències masclistes diverses. Perquè les violències masclistes neixen d’un sistema patriarcal, racista, classista, capacitista i LGTBIfòbic que ens travessa de diferents formes i en múltiples àmbits i que vulnera els nostres drets humans més fonamentals aquí i arreu.

“Resistències de Dones a Catalunya i Palestina” neix de l’exposició “Dones Supervivents”, i amplia la perspectiva de les violències masclistes que poden ser causades per la nostra parella, familiars, amistats, el professor de la facultat, el cap jeràrquic a la feina, un sistema legal que ens assegura protecció i justícia o inclús de forma sistemàtica pel propi estat. Tanmateix volem generar consciència sobre l’abast global d’aquestes violències estructurals, de les manifestacions específiques patides per les dones en context d’ocupació a Palestina i també de les potencialitats del suport mutu entre les dones per a la resistència, recuperació i apoderament col•lectiu.

“Resistències de Dones a Catalunya i Palestina” recull testimoniatges reals de dones supervivents a través de fotografies simbòliques i relats personals, vinculades a la nostra entitat a Catalunya i a l’organització Family Defense Society a Palestina, mitjançant el seu refugi per a dones a la ciutat de Nablus, Palestina.

Agraïm la col•laboració, la generositat i el coratge de cada dona que ha decidit trencar el silenci i col•lectivitzar la seva lluita.

Si vols portar de forma gratuïta l’exposició al teu equipament escriu-nos a helia@heliadones.org  

Amb la col·laboració

Amb el suport