INICI | PROJECTES

Teràpies Alternatives per l’empoderament (Cisjordània)

Treball en xarxa en la utilització de Teràpies Alternatives per l’empoderament i creixement de les dones en processos de recuperació a les cases d’acollida de Cisjordània (2013)

 

El projecte es conforma com un intercanvi entre professionals catalanes i professionals palestines en l’àmbit de les teràpies alternatives, per impulsar un model d’intervenció que integri les disciplines convencionals i alternatives per tal de facilitar eines per l’abordatge global a l’hora de treballar amb dones víctimes de violències de gènere.

El projecte respon a una demanda explícita del col•lectiu de professionals palestines que treballen en centres d’acollida, amb les quals es va teixir un contacte previ, durant els anteriors projectes de l’entitat al territori.

Aquest intercanvi s’articularà mitjançant una formació professional en competències tècniques per l’abordatge integratiu als serveis d’atenció a les dones víctimes de les violències de gènere i una sèrie de tallers impartits per dones professionals en teràpies alternatives d’ambdós territoris.

El projecte es va desenvolupar a Cisjordània, donada l’alta dificultat de mobilitat de les professionals palestines. La segona part del projecte és la participació activa de les professionals palestines, en diverses activitats realitzades a Catalunya, com el Fòrum Europeu contra les violències de gènere.

Tot el projecte s’engloba en el procés de seguiment i suport a l’assimilació dels canvis produïts per l’aplicació del Pla Estratègic d’ONU Mujeres contra les violències de gènere i el nou codi civil a Cisjordania.