Sobre Hèlia

Qui som?

no
Missió

Hèlia és una associació feminista sense ànim de lucre formada l’any 2008 per un equip de professionals i voluntàries. Oferim acompanyament comunitari, feminista i integral a dones, lesbianes i trans que travessen processos de violència masclista i treballem en xarxa amb organitzacions a Catalunya i Palestina generant projectes d’intervenció i millora en l’àmbit de l’erradicació de les violències masclistes. Fomentar i consolidar processos horitzontals de suport mutu entre dones i col·lectius feministes és el que dóna sentit a la nostra acció.

Visió

Promoure un canvi en la societat patriarcal, cap a un món lliure de violències masclistes i sense subordinacions culturals i socials. Lluitant pels drets reals i efectius de les persones, pel canvi cultural, per l’educació en la igualtat d’oportunitats, sense estereotips sexistes ni androcèntrics, ni actituds discriminatòries, respectant la identitat i el desenvolupament únic de cadascuna.
No volem ni un feminisme universalitzador ni colonial i ens allunyem de la idea que existeix una manera correcta de lluitar contra el patriarcat. Partim de la base del respecte i de compartir experiències per tal d’enfortir-nos i apoderar-nos plegades a través de la força comuna i la sororitat del grup.

Orígens

Hèlia sorgeix de la participació a la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere, que agrupa més de 110 associacions i entitats de tot el teixit social de Catalunya i el seu principal objectiu és la sensibilització i prevenció de les violències masclistes. Des d’aquest espai vàrem fer la descoberta de la necessitat d’una associació que es dediqués a l’atenció i l’acompanyament integral de dones que passen per processos de violències masclistes. Des dels seus inicis aquest acompanyament comunitari s’ha fet des del suport mutu gràcies a moltes voluntàries. Sense elles, l’associació no seria on és avui en dia.

Què fem?